Eva-Marie Janelo

 

Djur har alltid fyllt en stor plats i Eva-Maries hjärta. Direkt efter hon blivit klar med sin akupunkturutbildning på humansidan 2002 började vänner och bekanta fråga henne om hon inte också kunde behandla deras djur. På den tiden fanns det varken utbildning eller böcker på svenska inom området kinesisk medicin på djur. Eva-Marie valde därför att köpa in böcker från USA för att på egen hand bygga på med kunskap i kinesisk medicin för hund, katt och häst. Dessa egenstudier i kinesisk medicin på djur har sedan återföljts av flera svenska och internationella kurser för att fördjupa sina kunskaper om främst smådjur. Vid sidan av sin kliniska utövning på människa har hon under alla år behandlat smådjur som hund och katt, men även andra smådjur som kanin och marsvin. Hösten 2019 påbörjade hon vägen att fullfölja en dröm hon haft under många år –att genomföra certifieringsutbildningen till Small Animal Acupressure Practitioner vid Tallgrass Institute i USA. I december 2021 var hon klar med denna utbildning då hon som 2:a svensk erhöll sitt certifikat.

 

Eva-Marie har förutom alla år av klinisk verksamhet inom kinesisk medicin också stor kompetens inom området medicinsk laser. Hon certifierade sig inom lasermedicin redan 2008 och under dessa studier blev hon nyfiken på hur en laserstråle kunde ersätta den traditionella akupunkturnålen. Den svenska lasertillverkaren Irradia gav henne en möjlighet att under fyra års tid utvärdera all deras befintliga utrustning för att ta reda på hur de olika våglängderna påverkar akupunkturpunkterna. I samarbete med Irradia blev hon delaktig i att utveckla deras utrustning som används specifikt vid laserakupunktur. Sedan tio år tillbaka undervisar Eva-Marie i ämnet laserakupunktur för professionella utövare i hela Skandinavien.

 

Som lärare vid Vedics djurutbildning kommer Eva-Marie generöst att dela med sig av den gedigna kunskap och erfarenhet hon hunnit samla på sig under 20 års tid.

 

Mer information om Eva-Marie hittar du på hennes hemsida: www.janelo.se



Åsa Ekman


Jag heter Åsa Ekman och djur är det absolut bästa jag vet för 23 år sedan fick jag min allra första häst , Furda som var en 10 år gammal islandshäst. Hon hade alltid en förmåga att springa in på alla avfarter som fanns på högersida, och jag som då var 10 år gammal hade inte mycket att säga till om. När hon hade gjort detta med mig en längre period så föreslog min mamma att vi kanske skulle be Sune Jansson ta en titt på henne. Sune är kiropraktor och akupunktör på human och var även ev av de första i Sverige att börja behandla hästar. Efter Sunes behandling så slutade Furda springa in på dessa avfarter med mig, och jag var så fascinerad! Sedan dess så har jag alltid haft en dröm om att jobba med det Sune gör. Och nu står jag här 23 år senare och lever min dröm.


Jag har studerat en 3 årig utbildning till häst terapeut och har nördat ner mig extra mycket i biomekanik, Si leder och spirituell akupunktur. Men ju mer jag lär mig desto ödmjukare blir jag för detta yrke. Och det ska bli otroligt spännande och utvecklande att få vara lärare här på Vedic akupunkturskola



Susanne Körnvik


Min hund Tintin är med mig på kliniken varje dag. Han hinner alltid före mig med att ta emot och hälsa patienterna välkomna. Om han någon gång inte är på plats får jag alltid frågan; var är Tintin då?

Tintin och jag är bästa vänner och jag kommer på mig med att prata med honom som med just en god vän. Behöver jag tröst får jag det, behöver jag lek får jag det.

Min relation med Tintin har fått mig att se djur med nya ögon. De är alla sina egna personligheter, var och en med olika behov. Jag tänker att djuren skulle uppskatta vår hjälp som vi med kunskapen om kinesisk medicin kan ge.

Efter att ha utbildat sju klasser i humanakupunktur ser jag fram emot att lyfta kinesisk medicin för att hjälpa  våra fyrfota vänner.

Jag Susanne är rektor för skolan och kommer hålla den förberedande kursen i kinesisk medicin.
Vi går igenom grunderna i kinesisk medicin; yinyang, fem elementen, qi etc. Det är ett tänk som genomsyrar hela systemet och som man behöver för att kunna ta till sig djurutbildningen.